Lainalaitteet

Säätöyhteisö B2 ry lainaa varastostaan monenlaisia tarvikkeita ensisijaisesti kulttuuri- ja nuorisotapahtumien sekä -järjestöjen käyttöön. B2:n omien tarvikkeiden lisäksi läheisen kontaktiverkkomme kautta löytää myös monenlaisia muita tarpeita, joista osa on mainittu alla.

Ota yhteyttä sopiaksesi lainoista tai kysyäksesi lisää.

Pelisäännöt

Seuraavat pelisäännöt pätevät tarvikelainojen kanssa.

  • Palvelu on poikkeuksetta maksutonta, mutta lainaaja vastaa logistiikasta. Yleensä tavaroiden nouto ja palautus sovitaan joko Tampereelle tai Hämeenlinnaan, pidemmällä varoajalla myös Vantaa onnistuu. Matkahuoltoa voidaan lisäksi käyttää, mutta mieluusti suosimme henkilökohtaista kuljetusta.
  • Lainaajalla on oltava vakuutus lainattaville tarvikkeille. Jokaiselle laitteelle on määritetty vakuutusarvo.
  • Hajoamistapauksissa pyrimme ensisijaisesti huoltamaan hajonneet laitteet varaosin, vastuullisuusperiaatteemme mukaisesti.
  • Lainaajan tulee noteerata B2 sopivaksi katsomallaan tavalla omassa tiedotuksessaan sekä toimittaa tiedot tästä B2:lle, esim. web-linkin, ruutukaappauksen tai valokuvan muodossa.
  • Aikataulusta ja käytännöistä on syytä sopia mahdollisimman ajoissa, viimeistään kolme kuukautta etukäteen. Osa lainoista sovitaan jo yli vuosi etukäteen ja etenkin kesäaika on kiireistä. Toki lyhyen varoajan ex tempore -lainojakin voi tiedustella.


Lisäksi läppäreitä ja muuta tietotekniikkaa koskevat seuraavat huomiot.

  • Koneille saa asentaa ohjelmistoja vapaasti, kunhan ne poistaa ennen palautusta.
  • Pyrimme poistamaan koneilta kaikki loppukäyttäjätunnuksen takana olevat henkilökohtaiset tiedot, kirjautumiset, selainhistorian yms. tapahtumien välillä. Suosittelemme toki tämän tekemistä itse.
  • Läppäreiden on oltava sammutettuina kuljetusta varten. Koneiden jättäminen lepotilaan kuljetuslaatikossa voi johtaa tulipalovaaraan.
  • Taustakuvaa ei saa vaihtaa, ellei asiasta sovi etukäteen. Lähtökohtaisesti omat taustakuvat ovat ok, kunhan niissä on maininta mistä koneet on lainattu. Poikkeuksista voidaan sopia.

Kannettavat tietokoneet "coniläppärit" ja muu tietotekniikka

B2:n ja Tietovelhot oy:n yhteistyönä on saatavilla suuri valikoima Lenovo Thinkpad -sarjan kannettavia tietokoneita. Nämä tunnetaan parhaiten "coniläppäreinä" (con=convention, yleisötapahtuma).

Näistä ja muista lainattavista tietoteknisistä värkeistä on siirretty lisätiedot erilliselle coniläppärit-sivulle.

Valo- ja videokuvauslaitteet

Videotuotannon laitteet on listattu erillisellä sivulla.

B2:lla on myös huomattava määrä valokuvauskalustoa. Valokuvauskalusto ja niiden operointi hoidetaan nykyään Conikuvat.fi:n välityksellä, eli otathan yhteyttä sitä kautta.

Äänilaitteet

B2:lla on pieni valikoima äänentoisto- ja tallennuslaitteita, kuten ääninauhureita, miksereitä, kaiuttimia ja langallisia sekä langattomia mikrofoneja. Varsinaisia laitesarjoja on kaksi, joista kuhunkin kuuluu mikseri, kaksi aktiivikaiutinta jalustoineen ja kokoelma mikrofoneja - langallisia perusmalleja, langattomia käsimikrofoneja ja langattomia "Madonna-mikkejä" eli sangalla varustettuja kädet vapaana -malleja. Langattomat ovat kaikki diversiteettilähettimellä varustettuja. Toisessa sarjassa on hieman pienemmät kaiuttimet, toisessa hieman isommat. Järjestelmä on suunniteltu lähinnä puheäänentoiston toteuttamiseen esimerkiksi ohjelmasaleissa ja myös ulko-ohjelmissa tiettyyn rajaan asti.

Osa mikrofonien tiedoista on siirretty videotuotannon alasivuille.

Muiden toimijoiden tarpeet

B2 vastaa myös mm. Tracon ry:n varastosta. Traconin varastosta löydät mm. lisää videokameroita ja ääninauhureita, järjestyksenvalvojien ja henkilökunnan työliivejä, ulkomainostelineitä ja runsaasti toimistotarvikkeita. Logistiikka voidaan sopia yhteen muiden B2:n lainattavien tarpeiden kanssa, mutta lupa lainalle on sovittava erikseen Traconin edustajan kanssa.