Muovikorttien tulostus

Säätöyhteisö B2 ry, yhdessä Animecon-, Desucon-, Tampere Kuplii-, Tracon- ja Yukicon-tapahtumien (jäsenjärjestöt) kanssa on hankkinut käyttöön suureen käyttöasteeseen sopivan Magicard-korttitulostimen, joka toimii siirtokalvotekniikalla. Myöhemmin rinnalle on Tracon ry:n toimesta hankittu myös Enduro-yksiväritulostin. Korttitulostuspalvelu on myös muiden epäkaupallisten toimijoiden käytettävissä.

Hinnat

Hinnat perustuvat materiaalikuluihin ja ovat päteviä 1.8.2016, mutta pienet muutokset ovat mahdollisia. Hintoihin lisätään arvonlisävero (24 %) ja laskutuksen hoitaa korttikoneen käytöstä vastaava Tietotunkki oy. Huomaa siis, että hinnat ovat verottomia.

Laskutus tehdään toteutuneen tulostusmäärän mukaan, sisältäen sekä hyväksytyt että hylätyt kappaleet. Jokaisessa tulostuserässä tulee muutama koevedos, epäonnistunut kappale ja/tai kalibrointiyksilö, joista laskutetaan myös. Yleisesti näitä tulee noin 5-10 kpl tulostuserässä, riippuen paljonko kuvapohja vaatii kohdistusta ja hienosäätöä.

Tärkeimmät ohjeet lyhyesti

Yksiväristen korttien värioptiot

Erikoistilauksesta on siis saatavilla yksivärisiä kortteja monilla eri väriyhdistelmillä. Kappalehinta pääosalle väriyhdistelmiä päätyy mustavalkoisen ja vip-kortin välimaastoon. Käytännössä hinta tarkistetaan tapauskohtaisesti. Jos yhdistelmä on harvinaisempi, tilaajan tulee sitoutua suurempaan tilausmäärään tai kovempaan kappalehintaan.

Nimilistojen toimitus

Preferoitu tapa nimilistojen toimittamiseen on käyttää Kompassin nimilistatoimintoja.

Mikäli tämä ei ole mahdollista, nimilistat tulee toimittaa Excelin vanhalla tiedostomuodolla (Excel 97-2003, xls). Mikäli korttityyppejä on useita, toimita jokaista korttityyppiä kohden oma excel-tiedosto. Ei-länsimaista nimitietoa, kuten japanilaista merkistöä sisältävät, tulee toimittaa erillisessä tiedostossa ja näiden tulostukseen on varattava pari lisäpäivää. Tämä rajoitus poistuu, kunhan korttitulostusohjelmisto saadaan myöhemmin uusittua.

Mallit

Keräämme tähän aiempia teknisesti hyvin onnistuneita muovikorttien malleja tapahtumilta, jotka ovat antaneet niiden käyttöön luvan. Käytä näitä inspiraationa, mutta ethän matki suoraan. Puhelinnumerot on pyyhitty tai obfuskoitu henkilötietojen suojelemiseksi.

Mimicon 2016
Mimicon badge mockup
Ym. kuvassa mockup, katsottavissa lisäksi etupuoli ilman tekstiä sekä kääntöpuoli.

Yukicon 2016
Yukicon badge mockup
Ym. kuvassa mockup, katsottavissa lisäksi saman mallin etupuoli ilman tekstiä, kääntöpuoli, eri henkilöstöluokan etupuoli sekä tämän kääntöpuoli,