Muovikorttien tulostus

Mitä

B2, yhdessä useiden con-tapahtumajärjestäjien kanssa, on hankkinut epäkaupallisten harrastusyhdistysten käyttöön laadukkaan muovikorttitulostimen. Yhdistykset voivat tilata muovikortteja tarvikehinnoilla. Kyse on siirtokalvotekniikalla toimivasta laitteesta (retransfer), jonka tulostuslaatu on erittäin hyvä.

Hinnat

Poikkeushuomio! Johtuen laiterikosta, tällä hetkellä korttitulostukset tehdään väliaikaisella laitteistolla, jonka käyttökulut ovat normaalia noin 20% suuremmat ja ne tarkastetaan tapauskohtaisesti. Lopullista ratkaisua asiaan odotetaan kesän 2022 aikana. Ao. hinnat ovat suuntaa-antavia, sisältäen em. lisän.

  • Kaksipuoleinen, täysivärinen kortti - 1,45 €/kpl
  • Kaksipuoleinen, yksivärinen kortti - alk. 0,25 €/kpl - hinta riippuu kortin ja väriaineen väristä.


Laskutus tehdään toteutuneen tulostusmäärän mukaan, sisältäen kalibrointivedokset (yleensä n. 5 kpl) sekä myös hylätyt ja epäonnistuneet kappaleet.

Kortin suunnittelu

Muovikortti muodostuu kahdesta elementistä: kiinteät grafiikat ja muuttuvat tiedot, kuten nimi, titteli, ym.

Kiinteät grafiikat

Grafiikat tulee toimittaa PNG-muodossa, tarkkuus vähintään 640x1024 (pysty) tai 1024x640 (vaaka). Toimita sekä tyhjä grafiikkapohja että nimitiedot sisältävä malli "mockup". Toimita lisäksi fontti, mikäli se ei ole Windowsin vakiofontti kuten Arial.

Yksivärisissä korteissa grafiikan on aina oltava tiedostossa mustana, riippumatta valitusta painoväristä. Yksivärisissä tulosteissa painoväriä ei vaihdeta ohjelmallisesti, vaan vaihtamalla tulostimeen eri värinen nauha. Tiedustele saatavilla olevia värejä, valikoima vaihtelee. Lisävärejä on tilattavissa isompiin eriin.

Muuttuvat tiedot Kompassia käyttäville tapahtumille

Kompassia käyttäville tapahtumille nimitietojen käsittely on helppoa, sillä nimilistoja ei tarvitse lähettää erikseen. Käytämme Kompassin sisäänrakennettua toimintoa Badget ja nimilistat. Jos haluat nimettyjen korttien lisäksi tyhjiä kortteja esim. tussilla merkattavaksi, ilmoita tästä erikseen.

Muuttuvat tiedot ilman Kompassia

Mikäli Kompassi ei ole käytössä, nimilistat tulee toimittaa Excel-muodossa (.xlsx). Ehjän tiedoston saa aikaan niin Excelillä, Libreofficella kuin Googlen työkaluillakin. Mikäli korttityyppejä on useita, toimita jokaista korttityyppiä kohden oma excel-tiedosto. Ei-länsimaista nimitietoa, kuten japanilaista merkistöä sisältävät tiedostot ovat useimmiten aivan ok, mutta varmista että valitsemasi fontti tukee haluttuja merkistöjä. Ks. mallitiedosto seuraavassa kohdassa.

Kuvien käyttö korteissa

Mikäli haluat käyttää korteissa kuvia, kuten valokuvaa henkilöstä, tulee muuttuvien tietojen taulukossa olla viittaus tiedostonimeen. Kuvat tulee toimittaa samalla muiden tietojen yhteydessä ja niiden tulee olla jpg- tai png-muotoisia.

Excel-mallitiedosto - huomaa myös "selite" kohta tiedostossa.

Vinkkejä ja yleisiä sudenkuoppia

  • Älä sisällytä merkitsevää tietoa reuna-alueille, ne voivat leikkaantua. Tasainen väritys tai valkoinen tila reuna-alueilla ovat parhaat optiot.
  • Mikäli kortit rei'itetään, varmista ettei reiän kohdalla ole tärkeää tietoa.
  • Käytä korkeaa kontrastia ja selkeitä, kirkkaita värejä. Muovikortille tulostaessa kontrasti kärsii.
  • Asettelu ja fonttivalinta on tehty lyhyen nimen perusteella. Mockupissa nimi "Malli Nimi" sopii erinomaisesti, mutta nimilistalta voi löytyä myös Erkki-Liisa Mörkötalo-Talvikinpoika, jonka nimi pitäisi myös saada printattua. Järjestelmä toki kaventaa fonttia automaattisesti, mutta lopputulos voi olla kaukana halutusta.
  • Vaalea vaalealla, tumma tummalla. Käytä reiluja kontrastieroja etenkin sellaisen tekstin osalta jonka on tärkeää näkyä hyvin.
  • Tarkista nimilistat. Yksi rivi badgessa on yksi kenttä excelissä, ei useamman kentän summa.

Mallit

Keräämme tähän aiempia teknisesti hyvin onnistuneita muovikorttien malleja tapahtumilta, jotka ovat antaneet niiden käyttöön luvan. Käytä näitä inspiraationa, mutta ethän matki suoraan. Puhelinnumerot on pyyhitty tai obfuskoitu henkilötietojen suojelemiseksi.

Mimicon 2016
Mimicon badge mockup
Ym. kuvassa mockup, katsottavissa lisäksi etupuoli ilman tekstiä sekä kääntöpuoli.

Yukicon 2016
Yukicon badge mockup
Ym. kuvassa mockup, katsottavissa lisäksi saman mallin etupuoli ilman tekstiä, kääntöpuoli, eri henkilöstöluokan etupuoli sekä tämän kääntöpuoli.